Безплатна доставка при 100.00лв.

Единична билка при 120.00лв.

Единична билка при 150.00лв.

🚚 Безплатна доставка при 90лв 🎁 Избери подарък при 120лв 🎁 Избери подарък при 150лв

Може ли глухарчето да се яде?

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Може ли глухарчето да се яде? Разбира се! Ето защо:

Глухарчетата се появяват за една нощ, за да развалят перфектния зелен тревен килим и да задушат петуниите във вашата цветна градина. Но вместо да водите война с тези повсеместни жълти плевели, може да помислите дали да не ги приветствате в кухнята си. Може ли глухарчето да се яде? Да, и още как!

„Глухарчетата са билки, а билките имат много здравословни и хранителни ползи“, казва регистрираният диетолог Нанси Гайб, RD, LDN.

Защо трябва да ги добавите към вашата диета? Нека преброим начините.

Хранителни ползи на глухарчетата

Може ли глухарчето да се яде? Глухарчетата са изключително богати на витамини и минерали, въпреки че са толкова малки растения. „Те вероятно са най-наситената със хранителни вещества зеленина, която можете да ядете — дори повече от кейл или спанак,“ казва Гайб.

Листата на глухарчето, по-специално, са отличен източник на витамини и минерали като:

  • Витамини А, C и K.
  • Фолат.
  • Калций.
  • Калий.
Може ли глухарчето да се яде?

Здравословни ползи на глухарчетата

Освен че са пълни с хранителни вещества, глухарчетата съдържат съединения, които могат да помогнат за предотвратяване на здравословни проблеми. Въпреки това учените не отделят много внимание на дивите билки и растения. Необходими са повече изследвания, за да се потвърди всичко, което глухарчетата могат да направят, отбелязва Гайб. Може ли глухарчето да се яде за здравословни цели? Някои проучвания показват, че да.

Как да ядете глухарчета

„Най-хубавото на глухарчето е, че всяка част от растението е годна за консумация,“ казва Гайб. Тя споделя своите съвети за приготвяне на тази свободно растяща билка. Може ли глухарчето да се яде в различни форми? Разбира се! Листата на глухарчето са леко горчиви, но имат пикантен вкус, подобен на рукола. Можете да ги добавите към салата, да ги сварите или да ги запържите с малко зехтин, лук или чесън. Цветовете могат да придадат цвят на салата или да се използват за приготвяне на чай. Корените могат да се изсушат и използват за направата на напитка, подобна на кафе.

Диуретици: 10 Билки, които са натурални диуретици

Трябва ли да добавите глухарчета към вашата диета?

Може ли глухарчето да се яде и трябва ли да го добавите към диетата си? Глухарчетата имат много предимства, но има някои неща, които трябва да знаете, преди да ги сервирате за вечеря. Уверете се, че събирате цветята от зона, която не е била третирана с пестициди или други химикали.

Не е необходимо да ги ядете всеки ден, за да извлечете ползите, но можете да ги добавите към разнообразното си и цветно меню, както бихте направили с всяка друга билка. „Глухарчетата са наистина чудесни заради хранителната и лечебната си стойност“, казва Гайб. „Не се страхувайте да опитате нещо нестандартно.“

4o

Подобни статии

DALL·E 2024-10-11 15.08.07 - A symbolic image representing difficulty in urination and natural herbal remedies
DALL·E 2024-10-08 20.09.38 - A detailed medical concept image representing bilirubin in the human body
DALL·E 2024-09-20 15.39.22 - A magical scene featuring four medicinal herbs_ yarrow, basil, belladonna, and wild thyme

Коментирай

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
My cart
🎁 Остават Ви 100,00 лв. до безплатна доставка!
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.