Безплатна доставка при 100.00лв.

Единична билка при 120.00лв.

Единична билка при 150.00лв.

🚚 Безплатна доставка при 90лв 🎁 Избери подарък при 120лв 🎁 Избери подарък при 150лв

Билки в борбата с рака

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Около 160 са най-разпространените и широко използвани лечебни растения в научната и народната медицина. Според специалистите, някои от тях могат да окажат изключително полезно въздействие върху човешкия организъм дори при лечение на рак и туморни образувания. Ето кои са най-ефикасните билки в борбата с рака според учените.

Билки в борбата с рака

Джинджифил

В народната медицина джинджифилът отдавна се използва за лечение на всичко – от настинки до запек. Той може да се консумира пресен или като подправка. Джинджифилът убива раковите клетки по два начина – кара ги да се самоунищожават и да се „самоизяждат“. Той помага в борбата с раковите клетки, които са изградили устойчивост срещу химиотерапия и повтарящо се лечение, без да вреди на здравите клетки.

Приемът на джинджифил може напълно да замести и лекарствата против гадене и повръщане. Специалистите го поставят на първо място в класацията на растенията, подпомагащи борбата с рака.

Розмарин

Розмаринът е изключително богат на антиоксиданти и противовъзпалителни вещества, които го превръщат в едно от най-мощните оръжия. Освен това, розмаринът се използва за предпазване от болести на черния дроб и сърдечно-съдови заболявания, помага при лошо храносмилане, метеоризъм, загуба на апетит и други храносмилателни проблеми.

Зелен чай

Зеленият чай е известен със своите антиканцерогенни свойства, дължащи се на високото съдържание на антиоксиданти. Той помага за предотвратяването на почти всички видове рак, включително на гърдата, белите дробове, кожата, черния дроб, стомаха и дебелото черво.

Невен

Невенът е едно от най-мощните лечебни средства при ракови заболявания. Той действа антивъзпалително и антибактериално. Съдържа значителни количества етерично масло, сапонини, каротеноиди, флавоноиди, органични киселини и фитостероли. Прясно изцеденият сок от невен може да се прилага дори при рак на кожата.

Куркума

Основната активна съставка на куркумата е куркуминът. Има доказателства, че тази съставка потиска растежа на много видове рак: на дебелото черво, простатата, белите дробове, черния дроб, стомаха, гърдата, яйчниците и левкемията. Куркуминът въздейства и върху ангиогенезата и принуждава раковите клетки да умират.

. Ето кои са най-ефикасните билки в борбата с рака според учените.

Люти чушки

Лютите чушки съдържат капсаицин – съединение, което може да облекчи болката. Когато капсаицинът се прилага локално върху кожата, той причинява освобождаването на химикал, наречен субстанция Р. При продължителна употреба, количеството на субстанция Р в тази област намалява, редуцирайки и болката.

Лютите чушки трябва да се използват внимателно, тъй като могат да причинят изгаряния при контакт с кожата. Ако изпитвате болка и искате да използвате силата на лютите чушки, попитайте вашия онколог или лекар за предписване на крем с капсаицин. Той показва добри резултати в лечението на невропатична болка след операция от рак и може да помогне при нарушено храносмилане.

Чесън

Чесънът е част от семейство Лукови, към което принадлежат още лук, див лук, праз и шалот. Той има високо съдържание на сяра и е добър източник на аргинин, олигозахариди, флавоноиди и селен. Активното съединение в чесъна, алицин, се активира, когато скилидките са нарязани, натрошени или повредени по друг начин.

Няколко проучвания показват, че повишеният прием на чесън намалява риска от рак на стомаха, дебелото черво, хранопровода, панкреаса и гърдата. Чесънът може да предпази от рак чрез множество механизми, включително чрез насърчаване на възстановяването на ДНК и спиране на бактериални инфекции и образуването на канцерогенни вещества. Той подпомага детоксикацията и може да подсили имунната система и да спомогне за намаляване на кръвното налягане.

Мента

Ментата е използвана в продължение на хиляди години за облекчаване на проблеми с храносмилането, газове, спазми и диария. Тя може също да помогне при синдром на дразнимото черво и хранително отравяне. Ментата успокоява мускулите на стомаха и подобрява потока на жлъчката, което позволява храните да преминат през стомаха по-бързо.

Ако ракът или лечението му ви причиняват стомашно разстройство, пийте чаша ментов чай. Той може да се приготви чрез варене на изсушени ментови листа във вода или чрез добавяне на пресни в топла вода, накиснати за няколко минути.

Ментата също може да успокои болките в гърлото и да облекчи болезнени рани в устата, които могат да възникнат от химиотерапия и облъчване.

Лайка

Лайката се използва от векове заради лечебните си ползи при различни състояния. Тя може да помогне при проблеми със съня, така че ако не можете да заспите, опитайте да пиете силен чай от лайка малко преди лягане. Жабуренето с лайка също е проучвано като превенция и лечение на рани в устата от химиотерапия и лъчетерапия. Чаят от лайка може да помогне и при храносмилателни проблеми, включително стомашни спазми. Лайката действа добре и при мускулни контракции, особено на гладката мускулатура на червата.

Заключение

Лечебните растения предлагат множество ползи в борбата срещу рака. Джинджифилът, розмаринът, зеленият чай, невенът, куркумата, лютите чушки, чесънът, ментата и лайката са само част от растенията, които имат доказани антиканцерогенни свойства. Техните активни съставки могат да подпомогнат лечението и да облекчат симптомите на рак, като същевременно подкрепят общото здраве на организма. Въпреки това, е важно да се консултирате с лекар преди да започнете употребата на тези растения, особено при сериозни заболявания като рак.

Подобни статии

DALL·E 2024-10-11 15.08.07 - A symbolic image representing difficulty in urination and natural herbal remedies
DALL·E 2024-10-08 20.09.38 - A detailed medical concept image representing bilirubin in the human body
DALL·E 2024-09-20 15.39.22 - A magical scene featuring four medicinal herbs_ yarrow, basil, belladonna, and wild thyme

Коментирай

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
My cart
🎁 Остават Ви 100,00 лв. до безплатна доставка!
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.