Безплатна доставка при 100.00лв.

Единична билка при 120.00лв.

Единична билка при 150.00лв.

🚚 Безплатна доставка при 90лв 🎁 Избери подарък при 120лв 🎁 Избери подарък при 150лв

Гастроцерин ползи

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Гастроцерин ползи

Добавката Гастроцерин е билкова формула, предназначена да подпомага здравето на храносмилателната система. Разработена от лечителката Цонка Даскалова, тази добавка съчетава множество билки, които имат доказани полезни свойства за облекчаване на стомашни проблеми, подобряване на храносмилането и укрепване на общото здраве. В тази статия ще разгледаме подробно ползите от употребата на Гастроцерин и как той може да подобри вашето храносмилане и общото здравословно състояние .Гастроцерин е създаден благодарение на дългогодишния опит на лечителката Цонка Даскалова, която е позната с над 50 години практика в билколечението. Българската традиция в билковата медицина е известна със своето богатство от лечебни билки и рецепти, предавани през поколенията. Тази традиция е съчетана с модерни научни познания, за да се създаде ефективен продукт като Гастроцерин.

Значение на храносмилателното здраве

Здравето на храносмилателната система е от съществено значение за цялостното благополучие на организма. Поддържането на правилно функционираща храносмилателна система не само подпомага усвояването на хранителните вещества, но и поддържа имунната система, психичното здраве и предотвратява множество хронични заболявания. Интеграцията на здравословни хранителни навици, редовна физическа активност и управление на стреса може да помогне за поддържане на добро храносмилателно здраве и подобряване на качеството на живота.

1.Основни функции на храносмилателната системахраносмилателната система играе ключова роля в поддържането на общото здраве и благополучие. Тя отговаря за разграждането на храната до основни хранителни вещества, които тялото може да усвои и използва за енергия, растеж и възстановяване. Основните функции на храносмилателната система включват:

  • Разграждане на храната: Процесът започва в устата с механично дъвкане и продължава със смилане в стомаха и червата, където ензими и киселини разграждат хранителните вещества.
  • Усвояване на хранителни вещества: Червата абсорбират основните хранителни вещества (въглехидрати, протеини, мазнини, витамини и минерали) в кръвта, за да бъдат доставени до клетките.
  • Изхвърляне на отпадъци: Храносмилателната система също така изхвърля несмлените частици и отпадъците от тялото чрез дефекация.

2.Влияние на храносмилането върху цялостното здравездравето на храносмилателната система има дълбок ефект върху цялостното здраве. Проблеми с храносмилането могат да доведат до различни здравословни състояния, включително:

  • Недохранване: Лошо храносмилане може да доведе до недостатъчно усвояване на хранителни вещества, което причинява недохранване и свързаните с него здравословни проблеми като анемия и остеопороза.
  • Имунна система: По-голямата част от имунната система се намира в червата. Здравите черва са от съществено значение за поддържането на силна имунна система и предпазване от инфекции.
  • Психично здраве: Има значителна връзка между червата и мозъка, известна като „ос на червата-мозък“. Проблемите с храносмилането могат да влияят на психичното здраве, водейки до стрес, депресия и тревожност.
  • Кожни проблеми: Много кожни състояния като акне, екзема и псориазис могат да бъдат свързани с проблеми в храносмилателната система.

3.Предпазване и поддържане на храносмилателното здраве

  • Баланс на микрофлората: Здравословна диета, богата на пребиотици и пробиотици, може да помогне за поддържане на баланса на микрофлората в червата, което е важно за правилното храносмилане и имунитет.
  • Хидратация: Пиенето на достатъчно вода подпомага храносмилателните процеси и предотвратява запек.
  • Физическа активност: Редовната физическа активност подпомага нормалното функциониране на червата и предотвратява стомашно-чревни проблеми.
  • Управление на стреса: Стресът може да повлияе негативно на храносмилателната система, така че практики като йога, медитация и дълбоко дишане могат да помогнат за поддържане на здравословно храносмилане.
Гастроцерин ползи

Основните съставки на Гастроцерин

  1. Бъз (Sambucus)
  2. Живовляк (Plantago major)
  3. Невен (Calendula officinalis)
  4. Блатен аир (Acorus calamus)
  5. Репей (Arctium lappa)
  6. Жълта тинтява (Gentiana lutea)
  7. Кориандър (Coriandrum sativum)
  8. Лен (Linum usitatissimum)
  9. Ехинацея (Echinacea purpurea)
  10. Анасон (Pimpinella anisum)
  11. Мента (Mentha)
  12. Жълт кантарион (Hypericum perforatum)

Гастроцерин за Храносмилателния Тракт – 200гр.

45,90 лв.

Уникална билкова комбинация по рецепта на Цонка Даскалова срещу проблеми на храносмилателния тракт. Успокоява и Облекчава Раздразнения: Гастроцерин облекчава стомашни раздразнения и дразнене. Нормализира Храносмилателните Процеси: Подпомага правилното храносмилане и перисталтика на червата. Предпазва от Стомашни Болести: Поддържа здравето на храносмилателния тракт и предпазва от болести. Опаковка: 200гр. (достатъчни за 1 месец терапия)

1 zlaten lek gastrotserin transparent 300px 1
1 брой
45,90 лв. / бр.
2 zlaten lek gastrotserin transparent 300px 1
2 броя
45,90 лв. / бр.
3 zlaten lek gastrotserin transparent 300px 2
3 броя
45,90 лв. / бр.
4 zlaten lek gastrotserin transparent 300px 2
4 броя
45,90 лв. / бр.
Или добавете повече:

Гастроцерин ползи: Основни  лековити свойства и ползи за здравето от добавката Гастроцерин

Добавката Гастроцерин от „Златен Лек“ притежава множество полезни свойства, благодарение на уникалната комбинация от билки, от които е съставена формулата й. Основните лековити свойства на Гастроцерин включват:

1. Облекчаване на възпаления и раздразнения Бъзът, живовлякът и невенът са известни със своите успокояващи свойства. Те облекчават възпаленията и раздразненията в стомаха и червата, което може да доведе до намаляване на дискомфорта и болката. Тези билки са ефективни при лечение на гастрит, колит и други възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт.

2. Подобряване на храносмилането Блатен аир, репей и резен стимулират храносмилателните процеси, подобряват апетита и подпомагат нормалната функция на червата. Те спомагат за по-доброто усвояване на хранителните вещества и предотвратяват запек и други храносмилателни проблеми.

3. Регулиране на жлъчната секреция Жълта тинтява и кориандър подпомагат производството и секрецията на жлъчен сок, който е важен за разграждането на мазнините и подобряването на храносмилането. Това е от съществено значение за предотвратяване на жлъчни камъни и други жлъчни проблеми.

4. Укрепване на стомашната лигавица Живовлякът и ленът обгръщат и защитават стомашната лигавица, допринасяйки за нейното възстановяване и предпазване от раздразнения и ерозии. Това е особено полезно за хора с язва на стомаха или други лигавични проблеми.

5. Регулиране на стомашната киселинност Кориандърът помага за балансиране на стомашната киселинност, предотвратявайки дискомфорт и болка, свързани с хиперацидност. Това е полезно за хора, страдащи от гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) и други проблеми, свързани с висока киселинност.

6. Подпомагане на имунната система Ехинацеята стимулира имунната система, подпомагайки организма в борбата с инфекции и възпаления в стомашно-чревния тракт. Това е от съществено значение за поддържане на здравословен баланс на микрофлората и предотвратяване на чревни инфекции.

7. Релаксация на стомашните мускули Анасонът и ментата спомагат за релаксация на стомашните мускули, облекчавайки спазмите и подпомагайки комфортното храносмилане. Това е особено полезно за хора, страдащи от стомашни спазми и болки.

8. Подобряване на настроението и облекчаване на стреса Жълтият кантарион и ментата имат положително въздействие върху настроението и могат да намалят стреса, който често е причина за храносмилателни проблеми. Те помагат за облекчаване на симптомите на депресия и анксиозност, което подобрява общото здравословно състояние.

Заключение

Добавката Гастроцерин предлага многобройни ползи за здравето на храносмилателната система, благодарение на внимателно подбраните билки в състава й. Тези билки не само облекчават възпаления и раздразнения в стомаха и червата, но също така подпомагат усвояването на хранителните вещества, регулират жлъчната секреция, укрепват стомашната лигавица и балансират стомашната киселинност. Освен това, Гастроцерин подпомага имунната система и релаксира стомашните мускули, което води до по-комфортно храносмилане.

Подобряването на настроението и облекчаването на стреса също са значителни ползи, които не трябва да бъдат подценявани, тъй като психичното здраве е тясно свързано с храносмилателното благополучие.Гастроцерин представлява едно естествено, ефективно средство за поддържане на здравето на храносмилателната система и цялостното здраве. Използването на тази добавка може значително да подобри качеството на живот, като подпомогне тялото в борбата с ежедневните храносмилателни предизвикателства и подобри общото благосъстояние.

Подобни статии

DALL·E 2024-10-11 15.08.07 - A symbolic image representing difficulty in urination and natural herbal remedies
DALL·E 2024-10-08 20.09.38 - A detailed medical concept image representing bilirubin in the human body
DALL·E 2024-09-20 15.39.22 - A magical scene featuring four medicinal herbs_ yarrow, basil, belladonna, and wild thyme

Коментирай

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
My cart
🎁 Остават Ви 100,00 лв. до безплатна доставка!
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.