Безплатна доставка при 100.00лв.

Единична билка при 120.00лв.

Единична билка при 150.00лв.

🚚 Безплатна доставка при 90лв 🎁 Избери подарък при 120лв 🎁 Избери подарък при 150лв

Чай за Пушачи

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Ако не можете да се откажете от цигарите, пурите или лулата, помнете, че с годините вашата жизненост и бодрост прогресивно ще намаляват. Можете да си помогнете, като постепенно намалявате количеството на приемания никотин и редовно подавате на организма естествени жизнеукрепващи вещества, съдържащи се в специален билков чай за пушачи.

Подготовка на Билковия Чай за Пушачи

Смесете следните съставки:

  • 80 г теснолистен жиловлек — тази билка е известна със своите антиоксидантни свойства, помага за укрепване на имунната система и облекчава възпаленията, които могат да възникнат от дългогодишно пушене.
  • 160 г листа и цвят от подбел — подбелът поддържа здравето на дихателните пътища, облекчава кашлицата и е ефективен при лечение на бронхит, често срещан при пушачите.
  • 120 г исландски лишей — този лишей е полезен за поддържане на добро гърлово и стомашно здраве, като също така помага при упорита кашлица.

Залейте 2 чаени лъжички от сместа с 1 чаена чаша вряща вода. Оставете сместа да престои пет минути, след което прецедете. Препоръчителната доза е 4-6 чаени чаши на ден, като първата чаша трябва да се изпива на гладно, сутрин между шест и седем часа, преди закуска.

Важността на Витамин С

Във всяка чаша чай добавете и витамин С. Никотинът разрушава витамин С, който е жизненоважен за поддържането на здравата имунна система и защитава организма от външни агресори. Пушачите се нуждаят от три до четири пъти повече витамин С в сравнение с непушачите.

Допълнително Лечение с Чай от Шипки

Препоръчително е да провеждате периодично, например веднъж седмично, лечение с чай от шипки, който е особено богат на витамин С. Консумирайте около 3/4 литра чай от шипки, разпределен през целия ден, за да максимизирате ползите от този мощен антиоксидант.

Прочети повече: Чай За Съсредоточаване

чай за пушачи

Ползите от Жиловлек, Подбел и Лишей за Пушачите

Пушачите се изправят пред множество здравословни предизвикателства, дължащи се на постоянното излагане на токсините в тютюневия дим. Включването на билки като жиловлек, подбел и лишей в ежедневната рутина може да донесе значителни ползи за тяхното здраве. Ето подробен анализ на ползите от всяка от тези билки:

1. Теснолистен Жиловлек

Теснолистният жиловлек (Plantago lanceolata) е богат на активни съставки, които могат да помогнат на пушачите по следните начини:

  • Поддържане на дихателните пътища: Жиловлекът съдържа слиз, която може да облекчи раздразнените дихателни пътища, често засегнати от пушенето. Слизта формира защитен слой върху лигавиците, който помага при кашлица и други дихателни неразположения.
  • Противовъзпалителни свойства: Тази билка е известна със своите противовъзпалителни качества, които могат да намалят възпалението в белите дробове и дихателните пътища.
  • Антибактериална активност: Изследвания показват, че жиловлекът има антибактериални свойства, което е особено полезно за пушачите, които са по-податливи към респираторни инфекции.

2. Подбел

Подбелът (Tussilago farfara) е още една билка, която традиционно се използва за поддържане на здравето на дихателните пътища:

  • Облекчаване на кашлицата: Подбелът е известен със своите отхрачващи свойства. Той помага за облекчаване на кашлицата, като улеснява отделянето на слуз от дихателните пътища.
  • Успокояващ ефект: Билката има успокояващо действие върху раздразнените гърлени и бронхиални лигавици, което е особено ценно за пушачите.
  • Противовъзпалителни свойства: Подобно на жиловлека, подбелът също предлага противовъзпалителни ползи, които помагат при бронхит и други възпалителни състояния на дихателната система.

3. Исландски Лишей

Исландският лишей (Cetraria islandica) допълва ефектите на жиловлека и подбела със своите уникални свойства:

  • Поддържане на здравето на гърлото и стомаха: Лишеят е изключително ефективен за облекчаване на възпаленията в гърлото и стомаха, често срещани при пушачите поради дразнене на гърлото и стомаха от тютюнев дим.
  • Успокояващи и антимикробни свойства: Съдържа полизахариди, които могат да помогнат за облекчаване на упорита кашлица и да предложат антимикробна защита.
  • Поддържане на имунната система: Благодарение на своите укрепващи и имуностимулиращи свойства, лишеят може да помогне на пушачите да укрепят своята имунна система.

Комбинирането на тези три билки в една смес предлага мощна защита и поддръжка на дихателните функции, което е от съществено значение за пушачите, изложени на хронично въздействие на тютюневия дим.

Подобни статии

DALL·E 2024-07-16 09.41.07 - A detailed and elegant scene of a traditional English tea setting
DALL·E 2024-07-04 14.21.32 - A herbal sunburn lotion bottle placed on a wooden table
DALL·E 2024-06-19 17.22.42 - A scene featuring herbs and greasy hair

Коментирай

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
My cart
🎁 Остават Ви 100,00 лв. до безплатна доставка!
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.